rss

Friday, January 21, 2011

>> Isteri siapa yang sebegini?

    Bekerja di dalam persekitaran rakan-rakan kerja yang majoritinya perempuan yang sudah berkahwin memang menyeksakan telinga Mohfi nak tahu kenapa?

    Situasi  1 : Di kantin

Jenab : ni haa kau cuba lah rasa suami aku masak ni,dia pandai masak,mak aku cukup suka kalau dia datang rumah suami aku yang masak.

Tipah : pandai ye suami kau masak,suami aku selagi aku tak balik,jangan harap dapur nak berasap,untung ye kau Jenab.

Jenab : (buat muka macam biasa tapi bangga tak ingat) alaa~biasa lah tu Tipah,suami aku ni pun bukan selalu sangat masak masa mood dia ok je,entah kenapa hari ni mood suami aku ok,sebab malam tadi aku services dia baik punya kot! (Hahaha,dia gelak)

Tipah : (sambil mengunyah makanan suami Jenab yang kononya sedap tu)suami aku dah seminggu dah tak bagi services,dia letih kot.

   Sudah! sudah! sudah! Mohfi cerita sampai situ sahaja,kalau nak cerita semua yang mereka bualkan memang rasa loya tekak ni,rasa mual pun ada.

   Pelik sungguh Mohfi dengan perempuan-perempuan yang sudah berkahwin,tapi tak tahu simpan rahsia rumahtangga ni,segala jenis cerita dia nak bagitahu kat orang lain.Ada yang suka bangga suami,ada yang tak habis-habis dengan masaalah suami.

   Mohfi tak hairan sangat kalau perempuan-perempuan ini bercakap pasal bagusnya suami diaorang,yang hairanya kalau diaorang suka bercakap pasal dalam selimut,atas katil,dalam kain,semua dia nak heboh!

   Andai kata kalau suami diaorang ada dekat situ pasti malu.Sebelum kahwin dulu heboh bakal suami dia bagus ini lah ,bagus itul lah,sampai dah anak 3 tak habis-habis nak bangga suami,entah ya ke tidak yang suami dia bagus sangat tu (tengok Mohfi dah mula -ve dah).

 Jangan tak percaya ada seorang isteri ni yang pernah cakap depan staff-staff lain yang dia tak sabar nak balik kerja sebab dah tak tahan nak kangkang atas katil.
Dugaan sungguh sepasang telinga lelaki bujang ni"-mohfi





  

   


 

11 comments:

NOOR FATIN on 4:00 PM said...

alahai. hal dalam kain pun nak cerita. diorg xmalu ke? wuu

senydream on 6:14 PM said...

ermm..mcm2...

Ratu Sulaman on 8:22 PM said...

ui.. kan ke tu rahsia rumah tangga. Tak sangke dorang tu ek. Dunia dunia..

yats on 10:47 PM said...

memang ada jumpa..lama dulu..kite yang dengar pun segan..kalau akak memang elakkan org2 yang mcm ni..huhuh

iEra NaDiRa on 7:31 AM said...

Wohh. Malu. >.<

Sebarkan aib diri sendiri, aib suami. Bangga cerita hal dalam. =____= astaqfirullah..

Sophie Al-yahya on 10:29 PM said...

hurm..sepatutnya hal dalam kain tu x boleh cerita kat orang la.dosa.

cik Ida on 9:30 AM said...

astagfirullahuladzim.. hal dalam kain pown nak cite ke??

kaizen on 12:51 AM said...

istari yg baik xkn dedahkn ape yg berlaku antara dia & suaminye...

kaizen on 12:52 AM said...

klo yg baik xpe.....

mabk.abubakar on 12:49 AM said...

Berdosa hukumnya cerita hal rumah tangga sendiri.. apatah lagi mengumpat..

cik ain on 9:43 PM said...

biasanya org yg suka bercerita hal2 mcmtu ada masalah tp cuba nk cover dg tunjuk hebat he3...

Related Posts with Thumbnails
 

Pengikut

Belasungkawa

My photo
Aku adalah seorang lelaki yang berada di atas muka bumi ini ingin mengetahui tentang siapa diri aku sedalam-dalamnya.Blog adalah tempat untuk aku belajar erti perkongsian.Aku hanya menulis bila aku benar-benar jujur hendak menulis.Aku mungkin satu-satunya makhluk yang boleh menerima diri aku seadanya,walau pernah berlaku yang aku tidak pernah setuju dengan diri aku sendiri.

Blog ini ?

Lihat ini

Experimental By Mohfi. Powered by Blogger.